Volontärarbete

Att hjälpa till när man kan tycker jag är viktigt. Har man möjlighet att hjälpa så ska man också försöka göra det, eller rättare sagt – man har ett ansvar att göra det. Det går inte bara att rycka på axlarna och tacka sin lyckliga stjärna för att man själv har det bra, eller tänka att man inte behöver göra något för att det finns så många andra som engagerar sig. Själv skänker jag pengar till välgörenhet och det är både till människor på flykt, utsatta barn och miljön.

Engagera mig merläxor
Jag känner dock att jag har mer att ge än mina pengar, och då pratar jag om min tid. Jag pratar om att volontärarbeta. Men jag har haft lite svårt att komma på i vilken riktning jag ska söka mig. Att skänka pengar är ju väldigt enkelt, men att volontärarbeta kräver att man finns på plats en speciell tid, och då måste det passa med arbetstider och resten av livspusslet. Det är helt enkelt inte lika lätt att få till det. Men nu har jag kommit på en ganska enkel sak att börja med, och det är att hjälpa till med läxläsning för barn.

Jag googlade läxhjälp barn och fann att det finns ganska många organisationer som anordnar sådant, bland annat Frälsningsarmén vilket jag faktiskt inte hade en aning om. Gick in på deras sajt och såg att de hade väldigt många bra projekt för barn och ungdomar, så det är möjligt att jag börjar skänka en slant till dem också. Jag brukar i och för sig lägga lite pengar i grytan (ni vet, håll grytan kokande) eller i deras bössor när de står på stan, men det blir nog inga stora summor om man räknar ihop det. Bättre då att vara månadsgivare.

Vi måste göra det tillsammans
Sedan behöver man ju förstås inte ge mycket pengar heller. Lite är alltid bättre än inget och det är upp till var och en att bedöma hur mycket man har råd med. Vissa kanske skänker 300 kronor i månaden, andra kanske skänker 30 kronor i månaden. Så länge man gör något och engagerar sig på något vis utefter de förutsättningar man har. Tänk bara vad vi skulle kunna åstadkomma om alla gav en timme i månaden av sin tid eller skänkte en hundralapp i månaden. Många bäckar små, som man brukar säga!

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *