Värmen stiger

Det finns många saker man kan göra för att förbättra situationen i sitt hem, göra det mer mysigt och hemtrevligt. Det kan vara allt från något så enkelt som ny skön badrumsmatta till stora investeringar. Visst är mycket av det lyx som egentligen inte gör någon riktig skillnad, utan mer är som snabbmat – mättar för stunden, men efter ett tag så är man hungrig igen (och mår i värsta fall inte speciellt bra). Det är skillnad på lyx och lyx helt enkelt. Riktig vardagslyx är sådan som inte sticker ut och märks, men som man ändå skulle sakna om den försvann. Till exempel golv. Hur ofta tittar ni egentligen på era golv? Och ändå så gör den typ av golv som man har skillnad.

Att jag nu skriver ett inlägg om den vardagslyx som golv kan erbjuda har ett mycket enkelt skäl. Jag har själv nyligen installerat nytt golv i sovrummet, och är mycket nöjd med resultatet. Tidigare hade sovrummet laminatgolv, vilket inte är helt praktiskt. De kan bli lite kallt att gå på, och en matta hjälper inte så mycket som det borde. Nu har i stället sovrummet ett golv i parkett, inköpt från golvshop.se – med golvvärme! Det sprider inte bara värmen på ett skönt sätt, utan gör det också mycket behagligare att stiga upp på morgnarna. Finns det någonting värre än att stiga upp och sätta fötterna på ett kallt golv? Ja, ok, det gör det, jag överdriver. Men det är definitivt en ”Quality of Life”-förändring som gör skillnad.

Bra ekonomi också
Men golvvärme är inte bara bekvämt, utan det är också bra rent ekonomiskt., Eftersom värmen sprids jämnt över rummet så krävs det mindre energi för att få samma uppvärmning som med ett element. Ett element står ju bara där under fönstret och strålar ut sin värme. Det är klart att det då krävs mer energi för att kunna värma upp hela rummet. Så det är faktiskt så att ett nytt fint golv med golvvärme ÄR mer än bara lyx. Det är också en investering som lönar sig i längden! Att det sedan förhöjer ens livskvalitet gör inte saken sämre!

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *