Tiden är flyktig

Du förvånas knappast när jag säger att jag vet att du skulle vilja ha mer tid till att göra de saker som du gillar mest. Det är alldeles naturligt att det är så. Det ligger i vår natur att stimulera den lekfulla delen av oss själva, och har roligt i livet. Dock är det så att vuxenlivet är det som får dominera, och med det kommer ansvarstagande som på många sätt är viktigt det med. Om vi inte tar våra ansvar med boende, jobb, barn, hälsa mm så kommer inte heller den övriga delen av livet där vi gör det vi vill att kunna genomföras. Då kommer vi bara vara. Så ansvarstagande är en nödvändig del av livet, ett medel till målet.

Det här påverkar dock vår tid. Den ansvarstagande delen är omfattande stora delar av dagen, och det betyder att mycket tid går åt till att göra det som måste göras för att det roliga ska kunna inträffa, om ens alls. Tid blir då en bristvara, och ju mer ansvar som vi tar på oss, desto mer kommer tiden att fly från oss. Det är dessa lägen som vi måste strukturera bättre, och samtidigt hitta smarta lösningar på för att fördela ansvar på något annat för att ge oss fler möjligheter till det vi älskar allra mest. En sådan sak är hushållsmaskinerna.

Smarta hem ger tid

Ni kanske tror att jag lutar åt hållet där jag tycker att materiellt värde inte är speciellt högt. Jag är faktiskt snarare tvärtom, speciellt när jag själv har upptäckt hur mycket tid jag faktiskt sparar på att låta hushållets maskiner sköta arbetet åt mig. D
et här är de tre maskiner som jag vill lyfta fram som sparat mest tid för mig:

1. Robotdammsugare
Städning av golv, sopning och dammsugning har varit tidskrävande uppgifter, men efter att jag skaffat min robotdammsugare så har jag inte lyft ett finger för mina golv. Jag har inte behövt. Denna lilla robot fixar arbetet åt mig, fläckfritt!

2. Robotgräsklippare
Att klippa gräs tar verkligen tid. Det handlar inte enbart om att man ska behöva ratta en gräsklippare, utan också alla delar som innebär skötsel och påfyllnad av vätskor. Sen låter en gräsklippare mycket, och det är knappast rogivande. Med en robotgräsklippare behövs enbart ett knapptryck, så är trädgårdens gräsmatta fantastiskt fin några timmar senare.

3. Diskmaskin
Jag kan inte nog understryka hur viktig denna apparat är. Visst behöver man plocka in och ur, men att slippa handdisk är ljuvligt. Min diskmaskin är kanske min mest uppskattade maskin i huset, och det är ett nöje att lyssna på vågskvalpet
. En diskmaskin behöver inte vara speciellt dyr heller. Jag skulle rekommendera er alla att kolla www.bygghemma.se, för där går det att hitta mängder av olika diskmaskiner,
som dessutom är väldigt fint designade. Det finns helt enkelt flera billiga diskmaskiner att välja på där, så in och titta och börja spara tid i livet du med!dishwasher-449158_640

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *