Retreat

Väljer man att åka på retreat så väljer man klokt. Dagens samhälle bidrar inte direkt till stillhet och lugn, utan snarare det motsatta. Man tenderar att leva på ytan och ges aldrig möjligheten att gräva sig djupare in under sitt eget skal eftersom det helt enkelt inte finns tid eller att man saknar verktygen att göra det på. Känner man att man tillslut har nått till en punkt i sitt liv som är i princip ohållbar när det kommer till vardagsstressen, så kan man åka iväg på Retreat. Det är precis som det låter, man kapitulerar, man backar tillbaka från livet man för tillfället lever för att kunna samla ihop sig. Man åker iväg, rent fysiskt, till en plats där man kan dra sig tillbaka i stillhet, i flera dagar om man så vill.

Det är ett sätt att tvinga sig själv till lugn och ro, medan man ges möjligheten att komma bort från allt det som vanligtvis gör att man går med spända axlar och en påfrestad andning. Här kan du då släppa på axlarna och andas djupare och samtidigt komma i kontakt med ditt djupare själv och reflektera över vem du är och dina handlingar. Många människor har kommit till insikt med helt livsavgörande saker under dessa Retreats, som bara har lett till det bättre och att de förbättrar sina liv.

Jag har själv varit iväg på flera av dessa och det stämmer med vad som sägs om dem. Det är en helt makalös upplevelse där man endast har sig själv att vara med och på många sätt en utmaning, då det inte hör till vanligheterna i dagens samhälle. Det gör mycket för dig och det gjorde mycket för mig själv i att inse vem jag verkligen är, vad jag tänker och tycker samt hur jag vill att mitt liv ska se ut. En fantastisk känsla att för en gångs skull, koncentrerat, få lyssna helt och hållet på sig själv.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *