Prylar gör dig inte lycklig

Mitt liv kan delas upp i två delar: det är livet före och livet efter mitt ”uppvaknande”. Det låter nästan religiöst, men så är inte fallet, utan det handlar helt enkelt om vändpunkten då jag blev sjuk och bestämde mig för att ta farväl av ett stressigt jobb med höga krav och hög lön och istället börja leva ett mer jordnära liv med fokus på att må bra och vara tillsammans med min familj. På den här resan har jag lärt mig att pengar och materiella ting inte gör dig lycklig, utan att lycka istället handlar om hälsa, kärlek och att njuta av livet.

Nu är det inte så att jag har flyttat ut i en koja i skogen och odlar all min mat själv, men jag har flyttat med familjen till ett mindre hus och nu för tiden lägger jag inte pengar på onödiga saker. I mitt gamla liv köpte jag till exempel dyra klockor och guldringar, för att jag då tyckte att det kändes bra att visa upp min rikedom. Det innebar en viss status. Jag håller fortfarande på att göra mig av med saker som jag inte behöver, och nu är det dags för dessa klockor och ringar att lämna mig.

Ett tips för er som ska sälja guld

Jag har skickat efter en så kallad guldpåse från Pantbanken, eller egentligen från deras dotterbolag då de egentligen inte köper varor. Däremot kan man ju alltid belåna utan att hämta ut sina föremål. Anledningen till att jag valde just Pantbanken är för att de har väldigt bra guldpris, för även om jag inte lever för pengar nu så är det ändå en viktig del av livet, speciellt med tanke på att min inkomst är betydligt lägre nu än den var förut.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *