Om saknaden

Det är säkert många av er som funderar på varför jag har fatta de besluten som jag har gjort. Varför jag valde att lämna en framgångsrik karriär bakom mig, att stiga ur ekorrhjulet och göra någonting helt annat. Orsaken är helt enkelt lika överraskande som självklar. Jag tror det handlar om en revolt hos mig, något som jag aldrig tidigare gjort. Ett ifrågasättande av vardagen, min existens och anledningarna till varför man bör leva.

Lärdomen jag fick från mina föräldrar handlar uteslutande om att man måste kämpa för att ta sig till nästa steg i livet. Det handlade om skola, det handlade om jobb, det handlade om karriär och oavsett hur långt jag än kom så kunde jag aldrig känna att nu har jag nått precis dit som var tanken, det som var målet, det mina föräldrar önskade av mig. Det handlade alltså enbart om vad jag gjorde och vad jag hade för titel, inte om vem jag egentligen var. Det var omvälvande att gå igenom dessa tankar, för det raserade hela min världsbild. Jag upptäckte sanna värden i mitt liv, istället för att leva efter påhittade. Mina barn, min fru och min familj är det centrala i allt, förutom jag själv, inte pengarna som man har på banken eller hur stort hus man har och hur många bilar. Det spelar i ärlighetens namn igen roll. Alls. Det är inte det man minns när man blir äldre. Det är kramarna från sina barn, att se dem växa, kyssarna från hustrun och det där älskvärda leenden man får. Det är det man minns och vill leva för.

Det är mycket som har hänt i mitt liv och ni undrar säkert om jag längtar tillbaka till det som en gång var, om så bara för ett ögonblick. Så har jag aldrig känt. Det är det absolut bästa beslutet jag någonsin fattat och det är något som fått mig att inse att min egen uppfostran av mina barn behövde förändras, för jag har tidigare varit alldeles för lik mina föräldrar. Men nyvunnen kunskap och en annan inriktning i livet hoppas jag att vi blir mer hela människor, istället för splittrade.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *