Mina tips till en lugnare vardag

När allt egentligen kommer till kritan och ställs på sin spets, vill varje människa kunna uppleva ett lugn i vardagen, ett sätt för varje person att lugna ner sig, slappna av och att ges både tid och utrymme att hitta sig själv i dagens samhälle. En process som är så väldigt viktigt för att vi ska kunna uppskatta det vi har och det livet skapat för oss, och samtidigt ta hand om sig själv för att kunna ta hand om varandra. Det är ett recept som skulle få vilken människa som helst i världen att få högre livskvalité, men hur når man då dit om man sitter fast i gamla hjulspår som man inte vet hur man tar sig ur?

SängSömn är ett extremt viktigt element i vår vardag och något som vi sysslar med runt en tredjedel av vår livstid. Det finns en anledning till att människor sover, och det är helt enkelt för att vi är i väldigt stort behov av att lugna ner kroppen och låta hjärnan vila för att strukturera dagens händelser. Oftast är det oron för morgondagen som stör vår sömn, men andra faktorer kan såklart också spela in som läkemedel, droger, störande ljud och ljus. Oftast kan du göra något konkret åt de senare alternativen, men oron inför morgondagen är svårbearbetad.

Vi behöver omkring 7-8 timmars sömn varje natt, och det är viktigt att du ger dig möjligheten att sova så länge, för att kunna känna dig utvilad. Fundera på om din säng verkligen är bekväm, kanske vore det värt att lägga pengarna på en lite dyrare – men bättre säng?

Vill du verkligen se skillnad i ditt mående, kombinerat med bra sömn, ska du helt sluta med olika typer av droger, som koffein, nikotin och alkohol. Det ger en garanterad effekt.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *