Min resa till Rishikesh – del 1

Eftersom att jag har haft mycket goda erfarenheter av vad Yoga innebär och vad det gjort för mig så har jag nu, i ett antal år, sparat för att kunna genomföra en mycket efterlängtad resa till Yogans huvudstad, Rishikesh. Eftersom Yogan har gett mig så mycket så ville jag ge tillbaka, och kunna uppleva denna stad på ett sätt som helt och fullt kan visa min respekt inför Yogan och vad den kan göra för goda saker för människors hälsa.

Efter många vändningar och vridningar i livet kunde jag tillslut boka mina biljetter till denna hälsostad i Indien. Resan gick och skulle sträcka sig över två veckor, det var den absolut kortaste tiden jag kunde tänka mig vara där, då en av de många saker som Yoga faktiskt gett mig är insikten i att låta saker ta sin tid. Jag skulle inte vara sämre när jag befann mig i Yogans Mekka, så två veckor skulle ge mig tillräckligt med tid att bara insupa atmosfären och låta mig fångas av stadens anda.

Rishikesh är precis som de beskriver det, en helt fantastisk stad, och det är väldigt lätt att förstå varför detta har blivit ett centrum för religiositet och själsligt läkande, staden fullkomligt kryllar av tempel och Ashrams och precis som många av de andra besökarna jag reste med så är det dessa ställen som var målet med resan. Man kan också debattera huruvida Ganges, som flyter genom staden, bidrar till ett renande av själen, men själv ville jag inte riskera att bli bombarderad av en bakterieflora som för mig var obekant. Ett dopp i Ganges blev det alltså inte.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *