Meditation gör mig lugn och avslappnad

buddhaMeditation börjar mer och mer betraktas som en självklar form av själsligt helande och en styrkebringande åtgärd. Att det ingår, på olika sätt, i kommuners och företags hälsoplaner visar att det numer är en form som är respekterad, just på grund av de många hälsofrämjande aspekter som meditation bidrar till. Man kan helt och hållet meditera utan att behöva blanda in religiösa eller spirituella aspekter, samt att man inte behöver vara någon expert i yoga.

Det är ett väldigt enkelt sätt att bearbeta ett stressigt liv på, och det behöver inte heller ta mycket av din tid att göra det, och du kan egentligen anpassa det lite efter eget tycke och smak, så som du känner att det ger effekt på och för dig. Det kan räcka mycket väl med endast tio minuter om dagen där man ser till att få vara för sig själv, dämpar belysningen och kanske lyssnar på någon lugn favoritmusik, samtidigt som man sluter ögonen och försvinner in i sig själv. Det blir en typ av mental nollställning som bidrar till att man får mer energi i vardagen, samtidigt som man lättare kan reda ut saker och hitta ett fokus som annars kanske tenderar att skifta. Du blir effektivare, gladare och orkar mer, det låter väl perfekt?

Så är det i alla fall för mig, varje dag tar jag en kvart där jag släcker lamporna på mitt kontor, sätter mig bekvämt i min fåtölj i hörnet med massagedynan och tänder doftljus. Det ger mig en sinnesstämning som är lugn och avslappnad, samtidigt som jag inte riskerar att somna. Det är så enkelt att göra detta och den lilla saken kan förändra mycket, det gjorde det för mig.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *