Konsten att njuta

Ytterligare ett inlägg om prylar den här gången, det tredje sammanlagt tror jag. Återigen ska jag gå mot min filosofi lite genom att säga att prylar visst kan göra dig lycklig, men då ska det vara prylar som är men än bara prylar. Prylar förknippar jag med sådana där onyttigheter och saker som man egentligen inte behöver. Nu talar jag återigen om prylar som kan användas för att ge livskvalitet. Under sommaren ska man ju helst inte sitta inne för mycket utan vara utomhus så mycket som möjligt, och då behöver man utemöbler. Vi plockade fram våra redan i maj, vilket kanske var lite tidigt, men solen lockade så mycket!

Smärre katasttrof under vintern
En sak som vi upptäckte var dock att dynorna av någon anledning inte klarat sig så bra under vintern. Illa, illa. Det var bara att köpa nya, men den här gången tänkte vi efter lite också, och investerade i en dynlåda, som vi köpte billigt från http://chilli.se. En pryl, visst, och till för att förvara andra prylar i. Men sköna dynor gör att man kan njuta så mycket mer utomhus under sommaren, och som det visat sig så behöver de förvaras på ett bra sätt under vintern också. Nu ska vi inte behöva köpa nya till nästa år i alla fall, ta i trä.

Var nogräknad
Jag tror att min poäng är att man ska vara nogräknad när man köper saker. Ger de en någonting positivt? Eller bara en tillfällig övergående glädjekänsla? Jag skulle säga att utemöbler ger mer än så, de hjälper en att njuta av livet och sommaren på ett bra sätt. Poäng nummer två blir här också att man ska ta väl hand om sina grejor, så att då håller länge. Slöseri är ingenting som ska uppmuntras. Då är det ofta bättre att lägga ner lite extra pengar (i det här fallet på en dynlåda), så att sakerna räcker längre.

Köp inte mer prylar. Köp smartare prylar, och köp dem på ett smartare sätt. Det är dagens råd. Och… kom ihåg att njuta av sommaren så länge den nu varar!

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *