Kan prylar göra dig lycklig…?

Det är ett tag sedan jag senast skrev någonting i bloggen. Men det är som det är. Den dag jag känner att jag ”måste” skriva någonting för att hålla min blogg aktiv är den dag som jag nog borde sluta blogga helt. Tvångsbloggande innebär ju bara att man fastnat i ytterligare ett ekorrhjul, och det är det sista jag vill. Samtidigt så finns det väl ingen mening med att skriva om man inte har någonting som man vill säga? Visst, det finns de som skriver flera gånger per dag och det ser jag inget fel med – en del personer är så att de känner att de har mycket att dela med sig av, och ibland finns det ju även de som tycker det är roligt att läsa det också. Men det är inte så jag är.

Prylar?

Ett fint grått sammetstyg.

Ett underbart sammetstyg, värt vartenda öre!

Senast jag skrev någonting (i maj 2015, för mer än åtta månader sedan!) så skrev jag att prylar inte gör dig lycklig, och det är ju sant. Men samtidigt, fina kvalitetssaker är lite en annan sak. Nu pratar jag inte om lyxartiklar som Rolexklockor, guldringar och liknande, utan om mer vardagliga saker. Som till exempel tyg. Ett kuddöverdrag i ett fint kvalitetstyg är någonting som förgyller vardagen lite, och som inte behöver kosta så värst mycket. Fina designtyger är någonting som jag är svag för, och det är mycket som man kan göra med dem – sy nya sängöverkast, gardiner, sofföverdrag och så vidare.

Skaparglädje
Skaparglädjen är där en del av det. Att väva sitt eget tyg är ju inte någonting man kan göra som privatperson idag, i alla fall inte på något enkelt vis. Det kostar helt enkelt mer än det smakar. Men att köpa fina tyger och göra någonting om dem är både möjligt och roligt, och det är något jag sysslat mycket med det senaste halvåret. Vad gäller tyger, så läs mer om designade tyger här. Det finns så många olika mönster, färger och material att välja mellan att alla borde kunna hitta någonting som passar. Vi köper regelbundet tyger från Textilgallerian och gör spännande saker med dem. Det borde du också prova på!

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *