Hur man äter för att må bra

Det pratas mycket hur människor ska äta för att man ska må som allra bäst. De olika dieterna som vi överöses av dagligen lovar guld och gröna skogar, för att i andra andetaget istället avfärda dem så något hälsofarligt. Det är inte konstigt att människor alltså känner sig ganska förvirrade när det kommer till hur man egentligen bör äta, även om de flesta är medvetna om att onyttiga saker som godis, chips och mat med mycket tillsatser helst ska undvikas.

I slutändan handlar det egentligen om att äta det du känner att du mår bäst av. Prova gärna på de olika dieterna och känn dig fram, var noggrann med att få i dig allt det rekommenderade och utvärdera sedan vad som passar just dig. Det är så jag har kommit fram till mitt val av kost. Jag har nog provat de allra flesta dieter som finns idag och tillslut föll mitt val på Raw Food. Raw Food handlar om att maten som man äter är oupphettad och det handlar mestadels om att de näringsämnen som råvaran faktiskt innehåller ska bibehållas i maten och inte förångas genom tillagning. Själva motståndet de råa ger stimulerar dessutom matsmältningen och de äkta smakerna är väldigt framträdande i jämförelse med tillagade produkter. Jag märkte direkt att det fungerade för mig och min hälsa, men så är det såklart inte för alla.

Det bästa är som sagt att du provar dig fram och hittar din väg att äta dig till en bättre hälsa. Att vara medveten om vad du sätter i dig kan aldrig vara fel, utan enbart leda till ett bättre och mer hälsosamt liv.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *