Ett hälsosammare liv

Många människor idag har stora problem att få ihop livspusslet och därmed är också stress och ständiga åtaganden en närmast normal del av livet. Det är inte speciellt hälsosamt att arbeta och leva på det sättet, och stressen gör att din kropp får arbeta mer, hela tiden, för att klara av att vara aktiv och alert, vilket ofta kan leda till saker som huvudvärk, migrän och orolig mage. Dessutom är människor i dessa tillstånd inte speciellt benägna till att äta sunt och nyttigt, utan tar mest det som finns till hands.

Ett, på många sätt, dåligt beslut. Magen och maten är nämligen bland det absolut mest viktiga som finns när det kommer till att stävja ett stressigt liv, där tidsbristen är påtaglig och hälsan allt mer sjunker för berörda individer. Det finns dock ett sätt att ta hand om sig själv, rent matmässigt, som har visat sig fungera på de flesta som lider av livet många stressmoment.

För det första är det viktigt att försöka hitta sin inre ro, men om man inte vet hur man ska gå tillväga så kan man börja i maten. Raw food är en trend som gått framåt de senaste åren och också något jag själv har provat, som visat sig ha god effekt på mage och tarmsystem, då magen kan arbeta på ett mer naturligt sätt, och inte lägga lika mycket kraft på matsmältning. Raw food, eller råkost, är mat som inte hettats upp över 40-45 grader och är oftast helt vegansk, samt gluten- och laktosfri. Det kan innebära en rejäl omställning för många, men lyckas man kommer man vara en bättre mående människa som hanterar vardagen på ett bättre sätt.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *