En god nattsömn

Många människor idag upplever stora problem med sin sömn, och det kan bero på mängder av saker. Man vet idag fortfarande inte speciellt mycket om varför människor sover som de gör men något som är definitivt självklart är att din hjärna behöver få en möjlighet till att vila och kunna samla och bearbeta det du har varit med om under dagen. Kroppen behöver även den vila och har du ansträngt dig fysiskt så finns det ingenting som är bättre för kroppen än att få vila från den fysiska aktiviteten för att optimera effekten och samtidigt göra dig full av energi och styrka.

Det är med andra ord extremt viktigt med sömn och jag tycker att du verkligen måste se till att du får de timmarna du behöver i sängen. Det kommer att göra dig till en gladare och lyckligare människa som kan möta vardagens utmaningar på ett helt annat sätt än annars.

Hur får man då en god natts sömn? För det första så ska du se till att hålla en bra kost och att du sätter i dig så lite gifter (droger, koffein, nikotin, alkohol) som möjligt då dessa har en bevisad negativ effekt på nattsömnen. Utöver det så uppmanar jag dig till att försöka hitta ett inre lugn, exempelvis genom meditation eller yoga, som gör att du kan slappna av. Inred gärna också ditt sovrum efter Feng Shui, så kommer du inse att krafterna samlas i kroppen istället för att fly från den. Ta till vara på din sömn, den är på många sätt livsviktig.

Sen är såklart också en bekväm och härlig säng ett måste. Den nya som jag köpte från http://www.trademax.se/mobler/sangar fyller verkligen alla funktionerna och jag kan verkligen slappna av i vad jag närmast kan beskriva som himmelriket. En bra säng är en bra sömn.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *