Detox – ett stående inslag i mitt liv

Att detoxa innebär normalt att man rensar kroppen från sina gifter. Man brukar då följa en speciell diet under en period för att kroppens alla uppsamlade gifter och slaggprodukter ska kunna rensas ur och att man helt enkelt startar om kroppen för att dels kunna se hälsobringande effekter på kroppen men också för att bli av med sådant som kan vara direkt skadligt. Man ger kroppen en chans att återhämta sig och man fokuserar dieten på att få i sig så få gifter som möjligt, samtidigt som kost med antioxidanter är den primära källan till föda under denna period.

Detox handlar inte om att man ska gå ner i vikt, utan snarare om att man ska ge sig själv och sin kropp chansen att få mer energi och samtidigt ge insikt i hur man egentligen äter normalt sett. Det ger oss en insikt i hur hälsosamma vi egentligen är och med tanke på alla de positiva effekter man kan se av en detox-kur så förstår man samtidigt hur kroppen behöver sin välförtjänta vila, då och då.

Jag provade på en detox-diet under sammanlagt fyra veckor och det enda jag kan säga om det är, varför har jag inte gjort detta förut? Sättet att äta på fick mig att inse hur skev bild jag har haft av vad människokroppen egentligen behöver och hur min kropp i onödan har arbetat extra hårt av maten jag stoppat i mig, samtidigt som det då blir kvar gifter. Med dieten har jag nu mer energi än någonsin innan och det har visat sig bland annat på mina löpturer där orken är större och distansen längre.

Det här inlägget postades i Life coaching. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *